Er gaat niks boven een goede socialisatie als pup. U krijgt hier een indruk hoe de pups bij ons opgroeien.

De enorm belangrijke eerste 8 weken van je leven als hond.

Essentieel is een veilige en schone omgeving waar je als pup - letterlijk - de ruimte krijgt om te ontwikkelen.

De puppies worden geboren in onze kraamkamer; deze is in de gezellige 'mama chalet' direct naast het woonhuis gesitueerd.

De eerste dagen, tot de eerste levensweek, is erg spannend. Groeien de pups goed? Zijn alle vitale functies in orde? Is mama op krachten gekomen? Kan ze de zorg goed af? Enz. enz.

Nadat de pups uit de kraamkist komen - rond de twee á drie weken - kunnen ze de kamer en buitenruimte gaan verkennen. Hiervoor hebben we een fijne, grote ruimte voorzien van daglicht, verwarming in huiselijke sfeer ingericht. Zindelijk worden is ook een hele missie. Daarnaast krijgen de puppies pas zicht na ongeveer tien dagen. Op verkenning dus, eerst kruipend, daarna steeds beter lopen. Dat is de reden dat wij het essentieel vinden dat ze een goed geëgaliseerde, niet te gladde vloer krijgen om te oefenen. 'Waggelen' richting puppy pad om je behoefte op te doen. Bij lekker weer al snel naar de veranda,  buiten op tour in een veilige, afgeschermde ruimte. Véél speelgoed en attributen zijn aanwezig. En wij natuurlijk - samen met een horde fans - zijn aanwezig om lekker te knuffelen en te observeren hoe het met de 'familie' gaat.

Vanaf een week of vijf worden ze erg rap, het lopen gaat de kleintjes steeds beter af. Rondom ons huis hebben we veel om te verkennen. Stoep, grind, gras, zand, bomen, struiken, van alles wat al leuk is. Zelfs ook pony's die afgescheiden in de weide lopen en graag willen kennismaken. Veel op tafel, laten wennen aan kammen, tandjes kijken, allemaal dingen die je als pup mag leren. Druk verkeer hebben we hier niet op het platteland. Wel veel gezellige andere drukte, zoals veel (kinder) visite, die onder ons toeziend oog bij de pups mogen zijn.

Vanzelfsprekend maken de pups ook kennis met alle huiselijke geluiden. Het 'mama chalet' wordt natuurlijk meerdere keren per dag gepoetst; stofzuigen, dweilen, ga zo maar door, en poepjes ruimen ;-) .

We beschikken over veel ruimte en puppy faciliteiten. Ze zijn ons grote zorg en brengen ons veel liefde en warmte. Daarom zijn we ook kritisch in het uitzoeken van een geschikte nieuwe familie.

Serieuze interesse?
Neem contact op met ons. U bent van harte welkom om volgens afspraak vrijblijvend kennis te komen maken.