In een notendop beschrijven we de hondenliefde, wat ons iedere dag weer gelukkig mag maken.

De Papenheuvel Pups

Beste hondenliefhebber,

Graag vertel ik u iets over mezelf. Mijn naam is Marie-José, ben getrouwd en heb een dochter.

Opgegroeid in hartje stad, in ´79 verhuisd naar rustgevend platteland – midden in nationaal park de Maasduinen –  om daar te genieten van de ruimte. Ik kom uit de gezondheidszorg; als ambulant begeleider gewerkt in het doof/ blinden instituut en als verpleegkundige op een afdeling voor specifieke zorg bij verpleeghuis Kalorama.

Dat heb ik met veel plezier gedaan, totdat ik besloot van mijn grote dierenliefde mijn beroep te maken en daar vol voor te gaan.

Wat inhield dat ik in 1990 geslaagd ben voor het Bewijs voor Vakbekwaamheid, om daarna te kunnen starten met een hondenpension, vervolgens uitgegroeid tot dierenhotel.

Ook heb ik jaren – uiteraard met certificering hiervoor op zak – met succes lesgegeven als instructeur agility in het eigen Trainingscentrum. Samen met mijn dochter en andere cursisten hebben we heel wat wedstrijden gelopen door het land.

Rond 1988 had ik mijn eerste Cairntje – oftewel Cairn Terriër  – een rode, charmante dame genaamd Scruffy. Ondertussen zie je de Terrier wat meer in het straatbeeld, in dat tijdperk vroegen mensen of het toevallig een goed gelukte bastaard was. Ik ben gevallen op dit kleine, pittige hondje met een enorm attitude. Lekker ruig, wat past bij het afwisselende natuur hier.

Uiteindelijk heb ik met Scruffy een nestje gefokt, daarvan weer een teefje aangehouden. U begrijpt dat het hier niet bij is gebleven. Inmiddels heb ik mijn 7e generatie secuur gefokte Cairns, waar ik trots op ben.

Het platteland heeft veel voordelen, ook als je wat meer afgelegen woont. Behalve dat mensen zich altijd welkom voelen, ook de mensen die je (liever) niet zelf hebt uitgenodigd. De waakzame Cairn is prettig om bij je te hebben, maar een nieuwe grote hond, die haar mannetje staat is ook aangenaam. Wel eentje die lief is voor de kleintjes en gezellig voor ons. Vanuit het dierenhotel kwam ik dit ras weleens tegen, de imposante Hovawart. Het was bedoeld als verrassing voor ons, oh wat was ik gelukkig met deze keuze. Uiteraard stemde ik in met het teefje wat voor mij gereserveerd was. Mijn voorkeur ging uit naar zwart blond. Het was wederom liefde op het eerste gezicht, wat een prachtige pup: Chocolate Aldeon, de eerste hond in Nederland uit de beroemde Aldeon kennel uit Slowakije.

Door het vele showen in rasgroep 2, maakten we kennis met de Middenslag Schnauzer, waarvan de zwarte variëteit ons het meeste aansprak. In 2017 kwam dankzij enthousiasme van Maaike de eerste Schnauzer in de familie. Inmiddels heeft zij drie ´Schnauzi´dames en een reutje, waarvan ik co owner ben van de super gezellige Priddy.

Wij verheugen ons erop, met u kennis te mogen maken.

Hartelijke groeten,

Marie-José, mijn man Arie en dochter Maaike 

Serieuze interesse?
Neem contact op met ons. U bent van harte welkom om volgens afspraak vrijblijvend kennis te komen maken.