Waarom onze honden te zien zijn op hondenshows

Shows

Wij hechten belang aan het uitbrengen van onze honden op hondenshows. Keurmeesters uit binnen- en buitenland beoordelen op diverse facetten:  op rastypische kenmerken in uiterlijk en gedrag. Ook het gangwerk wordt bekeken. Past dit bij het ras? Zit de hond anatomisch goed in elkaar? We zien het als opbouwen van een curriculum vitae. Op sites als houdenvanhonden.nl staat meer informatie over de titels die je kunt behalen. Veelal zien we overlap in de beschreven keurverslagen; als een hond bijv. tien keer is uitgebracht onder tien verschillende keurmeesters heb je toch een aardig beeld van wat je in handen hebt. Ook leeftijd is hierin bepalend, een pup of volwassen hond kan logischerwijs een ander beeld geven.


Onder Onze Honden > naam van de hond >  vindt u de individuele showresultaten.


Tijdens hondenshows en tentoonstellingen wordt de volgende klassenindeling gebruikt:

1. Puppyklasse: voor pups, die voor de eerste dag van het evenement de volle leeftijd van 6 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 9 maanden nog niet hebben bereikt. (De toekenning van het (res)CAC-CACIB is niet mogelijk in deze klasse).

2. Jeugdklasse: voor jonge honden, die voor de eerste dag van het evenement de volle leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 18 maanden nog niet hebben bereikt. (De toekenning van het (res) CACIB is niet mogelijk in deze klasse).

3. Tussenklasse: voor honden, die voor de eerste dag van het evenement de volle leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en de leeftijd van 24 maanden nog niet hebben bereikt.

4. Open klasse: voor honden, die voor de eerste dag van het evenement de volle leeftijd van 15 maanden hebben bereikt.

5. Gebruikshondenklasse: voor werkhonden -zoals de Hovawart - die voor de eerste dag van het evenement de volle leeftijd van 15 maanden hebben bereikt. Bijgevoerd werkcertificaat verplicht.

6. Kampioensklasse: voor honden die voor de eerste dag van het evenement de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en een Nationale of Internationale kampioenschapstitel hebben; bijvoorbeeld Nederlands, Belgisch of Duits Kampioen, of VDH-kampioen. De volgende titels vallen hierbuiten: AKC, Europees- of Wereldkampioen F.C.I., alsmede Siegertitels. 


Serieuze interesse?
Neem contact op met ons. U bent van harte welkom om volgens afspraak vrijblijvend kennis te komen maken.